Een werkdag bij Drukkerij Kluytenaar start op tijd, meestal om 7.00 uur. Ingrid en André nemen je graag een keer mee om te kijken wat zo’n dag hun brengt. Loop je mee?

Voorbereiden op de werkdag

Ingrid: “We beginnen meestal om 7.00 uur met het op orde brengen van het postkantoor. Vroeg in de ochtend komen de postbushouders hun post halen en dan zorgen we er graag voor dat alles in orde is en voor hen klaarligt. Om 8.00 uur ontbijten we even samen en dan begint de werkdag. We kijken eerst de mail na en pakken op wat daaruit voortkomt. Dat kan het maken van een offerte zijn of reageren op een vraag. We maken de planning in orde zodat de medewerkers van de productie weten wat er te doen is.”

We gaan voor 100% tevreden klanten

In de productie is altijd werk genoeg en het werk is heel gevarieerd. André: “Het begint natuurlijk altijd met het printen of drukken. Als de machines goed zijn ingesteld, gaat dat verder ‘vanzelf’. Daarna komt er het nodige handwerk bij kijken zoals snijden, lijmen, gaatjes boren en uiteindelijk verpakken om het naar de klant te sturen. We doen alle handelingen uiteraard met de grootst mogelijke nauwkeurigheid want we gaan voor 100% tevreden klanten. Het is erg leuk om elke keer weer het beste uit onszelf te halen en ervoor te zorgen dat we een mooi product af mogen leveren. Of het nu gaat om een nieuwe menukaart, een brochure of een boek: alles krijgt onze volle aandacht.”

Variatie in het werk

Het postkantoor wordt de hele dag bezocht door mensen die een pakketje komen afhalen of terugbrengen. “Ik vind het altijd gezellig om mensen te helpen”, zegt Ingrid. “Een kort praatje maken, het pakketje erbij pakken en verder met mijn andere taken. Ik begeleid de orders mee, ontwerp, werk producten af, verzorg de administratie, communiceer met de klanten en lever bestellingen af. Echt heel fijn dat er zoveel afwisseling in de dag zit, dat maakt het werk leuk.”

Postkantoor krijgt volle aandacht

Marie-José begint elke dag om 14.30 uur om het postkantoor te draaien. “Het postkantoor wordt vanaf 15.00 uur erg druk en dan is het fijn als er iemand is die daar de volle aandacht aan kan geven. Veel bedrijven komen langs om hun dagelijkse orders af te geven, die de volgende dag bij hun klanten moeten zijn. De ene na de andere container wordt volgestapeld om te worden opgehaald door Post NL. Om 18.00 uur kan ze het postkantoor sluiten en dat is meteen het einde van onze werkdag.”

Kom gerust langs als je een pakketje terug wilt sturen of laat je pakketten bij Drukkerij Kluytenaar bezorgen. Dan hoef je er niet voor thuis te blijven en kun je het halen tijdens de ruime openingstijden.