Papier is er in allerlei soorten en maten, maar wat is nu het beste papier voor drukwerk? We verklappen je alvast dat daar geen eenduidig antwoord voor is! De papierkeuze is namelijk afhankelijk van wat je wilt laten drukken en wat het doel is van het drukwerk. In dit blogartikel laten we zien waar je op moet letten bij jouw keuze!

Wat wil jouw bedrijf uitstralen?

Het is belangrijk om rekening te houden met wat je als bedrijf wilt uitstralen. Als je een duurzaam bedrijf bent, is het belangrijk om dit ook uit te stralen met je drukwerk. Ongestreken papier is hiervoor een goed alternatief. Dit papier heeft een natuurlijke uitstraling, geen glossy effect. ongestreken papier voelt ruwer en wordt vaak gebruikt bij briefpapier, enveloppen en notitieblokken.

Waar wordt het voor gebruikt?

Bij het kiezen van je drukwerk, moet je in gedachte houden waarvoor je het drukwerk wilt gebruiken.Drukwerk maak je voor verschillende gelegenheden. Wil je jouw flyer of poster buiten ophangen? Dan is het belangrijk dat het papiersoort hier tegen bescherm wordt.

Het gewicht van papier speelt ook een rol

Verschillende papiersoorten hebben ook verschillende gewichten. Dit gaat gepaard met de dikte van het papier. Het gewicht wordt aangeduid in gram per vierkante meter. Als je drukwerk hebt van 70g/m, dan is een velletje 70 gram bij een afmeting van 1 meter bij 1 meter. Wil je het drukwerk gaan versturen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van het papier. De verzendkosten zijn afhankelijk van het aantal gram. Als je net de bovengrens van een bepaald kostentarief overstijgt kan het zo zijn dat je voor elke brief een postzegel meer moet betalen.

En ben jij er al uit welk papier je wilt gaan gebruiken? Of wil je toch nog graag wat inspiratie op doen? Kom gerust eens langs in onze drukkerij, of neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen je graag!