Luuk Krekels is eigenaar van Lekker Zacht, een webshop gespecialiseerd in heerlijk zachte plaids en kussenhoezen. Als de creatieve duizendpoot was Luuk verantwoordelijk voor het ontwerp van de wikkelverpakking van hun private label deken. Voor een geschikte partner hoefde hij niet verder te kijken dan het PostNL-punt waar hij elke dag zijn bestellingen komt versturen – dat is Drukkerij Kluytenaar!

Online bekendheid opbouwen

“Samen met mijn collega ben ik in coronatijd begonnen met een webshop voor plaids”, begint hij. “Hij stond daar eerst mee op kerstmarkten, maar toen die niet meer doorgingen, bleek een webshop een goed alternatief.” Samen gaven ze vorm aan hun merk Lekker Zacht.  “Comfort in huis met de zachtste dekentjes en kussens”, aldus Luuk. “Lekker me-time creëren met iets dat er ook nog eens heel mooi uitziet.”

Tegenwoordig worden de plaids in Nederland geproduceerd en ingepakt. “Voor de herkenbaarheid van ons private label waren we op zoek naar een nieuwe wikkelverpakking”, gaat Luuk verder. “We willen werken aan de herkenbaarheid van ons merk en daarmee online bekendheid opbouwen. Een duidelijke, persoonlijke huisstijl is daar erg belangrijk bij. Daarom waren we op zoek naar een eigen standaardverpakking.”

Een onderscheidend design

Luuk ging op onderzoek uit naar bestaande verpakkingen van anderen. “Veel concurrenten gebruiken een lint met een stuk karton met opdruk”, weet hij. “Omdat wij ons willen onderscheiden hebben we een kartonnen sleeve bedacht die rondom zit.”

Tijdens de ontwikkelfase had Luuk al eens gepolst naar de mogelijkheden. “Ik kom dagelijks over de vloer in de drukkerij, dus dan kun je makkelijk schakelen”, weet Luuk. “André dacht heel goed mee op praktisch gebied. Omdat ik zelf het ontwerp gemaakt heb, gaf hij tips over hoe ik het bestand het beste aan kon leveren – zoals rekening houden met extra afloop.” Ook van Ingrid kreeg Luuk bruikbaar advies. “Ze gaf tips over hoe zij het zou doen vanuit haar visie”, zegt Luuk. “Zo zagen we na de proefdruk dat de paarse kleur een beetje vaal was, dus hebben we dat aangepast. Toch fijn als je een extra paar ogen hebt die met je meekijken!”

Vriendelijk, servicegericht en toegankelijk

Na de aanpassingen aan de proefdruk had Luuk het eindresultaat in handen. “Echt superfijn dat er goed met je wordt meegekeken en meegedacht”, blikt hij tevreden terug. “André en Ingrid zijn vriendelijk, servicegericht en toegankelijk. Ze hebben me altijd via de mail proactief op de hoogte gehouden van de status en hebben een mooi eindresultaat geleverd. Ik ben echt blij met het totaalplaatje!”