Hendor Pompen is al ruim 70 jaar expert op het gebied van specialistische pompen en filters voor bedrijven over de gehele wereld. Jos Kaethoven is als ICT-manager verbonden aan Hendor Pompen. Ook is hij verantwoordelijk voor alle drukwerk en DTP, waarvoor hij samenwerkt met Drukkerij Kluytenaar. Daarover vertelt hij vandaag graag meer.  

Alles in huisstijl 

“Ik ben sinds 2005 in dienst bij Hendor in Bladel”, vertelt Jos. “Daarvoor was ik werkzaam voor de Universiteit van Tilburg, ook al als degene die verantwoordelijk is voor IT- en hardware-beheer. Bij Hendor ben ik me ook gaan bekwamen in het DTP-werk.” 

Daarbij liet Jos zich adviseren door André, die toen al drukwerk voor Hendor leverde. “Bij drukwerk kun je veel winnen in het voortraject”, weet Jos. “Ik dacht dat ik al goed werk verrichtte door bestanden als PDF aan te leveren, maar druktechnisch was dat zeker niet in orde. André is niet alleen een goede drukker maar hij bezit ook de expertise om jou als klant te helpen in het zo goed mogelijk aanleveren van een bestand. Dat is voor beide partijen het meest efficiënt.” 

Professioneel advies 

Hendor heeft al zijn drukwerk ondergebracht bij Drukkerij Kluytenaar: van enveloppen, briefpapier en memoblokken met logo tot tafelkalenders, folders en handleidingen in verschillende talen. “Toen we in 2018 overstapten naar een nieuw logo en een nieuwe huisstijl had dat vanzelfsprekend gevolgen voor het drukwerk”, aldus Jos. “Hoewel er steeds meer digitaal verstuurd wordt, blijft hardcopy drukwerk onmisbaar voor ons. Op beurzen wil je toch iets kunnen overhandigen aan klanten; een visitekaartje, een flyer of een brochure. Dan geef je ze toch iets tastbaars mee.” 

Volgens Jos is het advies van André en Ingrid onmisbaar. “Wij zijn soms eigenwijs in de keuzes die we maken”, licht hij toe. “Dan is professioneel advies erg prettig. We vinden altijd wel een compromis tussen onze wensen en wat praktisch is. Een goed voorbeeld is de cover van onze manuals. We lieten deze altijd full color drukken omdat het binnenwerk dat ook was, maar dat was vrij prijzig. Toen liet André zien dat een driekleuren cover er ook goed uit ziet, én dat dat een aantrekkelijkere prijs had.”  

Maatwerk en advies 

“André kijkt altijd met ons mee wat druktechnisch het meest voordelig is voor ons”, zegt Jos tot slot. “Neem nu visitekaartjes – de één heeft die meer nodig dan de ander. Door de aantallen op elkaar af te stemmen hebben wij precies genoeg voor wat we nodig hebben. Dat lukt je niet bij online drukkers. Die kennis en service waardeer ik heel erg aan Drukkerij Kluytenaar.”