Sinds jaar en dag vieren we de geboorte van een kind met het versturen van geboortekaartjes. Een mooie verrassing voor familie en vrienden in de brievenbus en een mooi aandenken voor jou en je kind voor later. Het vinden van een mooi geboortekaartje is leuk, maar kan ook best lastig zijn. Wij helpen je vast op weg met de trends in geboortekaartje voor 2022. Laat je inspireren en geniet ervan!

Silhouette

Een terugkerende favoriet zijn geboortekaartjes met silhouetten. De schaduwfiguurtjes geven een lieve uitstraling aan het kaartje. Er is ontzettend veel mogelijk in deze stijl. Je kunt kiezen voor een silhouetje dat de juiste emotionele uitstraling heeft, maar je kan het ook heel persoonlijk maken. Kies bijvoorbeeld voor het verwerken van broertjes of zusjes in de silhouetten. Je kunt zelfs je eigen huis of huisdieren erin verwerken. Hoe leuk!

Reis om de wereld

De geboorte van een kind is een avontuur voor de ouders én voor het kind. We zien dat avontuurlijke terug in deze geboortekaartjes trend: reis om de wereld. Invloeden uit verschillende culturen, reizen en wilde dieren sieren deze prachtige kaartjes. Geef het geboortekaartje een extra opvallende uitstraling met foliedruk. Een trend die momenteel heel populair is. Goud, zilver of koper folie, het geeft de naam, afbeelding of details op het kaartje een prachtige luxe touch.

It’s all in the name

Een trend waar we niet omheen kunnen zijn geboortekaartjes met de naam van je kindje in de hoofdrol. Deze naamkaartjes zijn vaak eenvoudig en krachtig. Kies voor een zachte kleur en een rustige uitstraling of kies juist voor wat meer kleur. Het lettertype is heel bepalend bij deze kaartjes, deze kun je eenvoudig afstemmen op jouw smaak. En waarom zou je stoppen bij het geboortekaartje? Om het helemaal compleet te maken drukken wij jouw design ook op stickers, labels en cadeaukaartjes.

Vormen & Labels

Terug van weggeweest en weer helemaal hip zijn kaarten met labels. Eenvoudig bevestigd met een touwtje van natuurlijk materiaal. Het geeft het kaartje een speelse uitstraling en net even iets extra’s. Je kunt dit ook bewerkstelligen door gebruik te maken van vormen, op het kaartje of door middel van een uitsnede. Een rondje, wolkvorm, hartjes of zelfs in de vorm van een dier. Je kunt het kaartje helemaal naar eigen wens samenstellen, speels en uniek!

Botanisch

Bloemen, bladeren en dieren in zachte natuurlijke kleuren. Naast het laten zien van de natuur in de illustraties op het geboortekaartje kun je ook kiezen voor het terugbrengen van de natuur in de materialen. Kies bijvoorbeeld voor een uitsnede van hout die een prominente plek krijgt op het geboortekaartje. Denk aan een silhouetje van je favoriete dier of een schattig kindje. Zo wordt dit kaartje een echte eyecatcher op de kast of in de babykamer.

Classic Fairytale

De klassieke sprookjesachtige geboortekaartjes blijven nog steeds in trek. Ze zorgen voor een nostalgisch gevoel en een romantische uitstraling. Combineer de liefdevolle afbeeldingen met een passend lettertype en wat glans. Met foliedruk kunnen we een gouden, zilveren of koperen glans aanbrengen in de afbeelding of de naam voor net dat extra beetje luxe en betovering.

Het kan natuurlijk zijn dat je nu al helemaal in je hoofd hebt hoe jullie geboortekaartje eruit moet zien. Drukkerij Kluytenaar heeft de productie in eigen huis, waardoor wij snel kunnen schakelen en jou ook snel van dienst kunnen zijn. Twijfel je nog en wil je meer voorbeelden en mogelijkheden zien? Of heb je wat extra advies nodig om een keuze te kunnen maken. Wij helpen je graag verder!