Het is niet overdreven om te zeggen dat 2022 – wéér – een turbulent jaar was. Dat heeft Ingrid Kluytenaar ook gemerkt. Elke dag bracht nieuwe uitdagingen en veranderingen, maar dat zorgde ervoor dat de creativiteit bleef stromen. Voor elke vraag van de klanten moest een passend antwoord worden gezocht. Dat is gelukt en nu is het tijd om vooruit te kijken.

Nieuwe uitdagingen

Vooruitkijken zonder even terug te kijken, kan bijna niet en daarom blikt Ingrid nog één keer terug. “Eigenlijk wil ik het jaar zo snel mogelijk achter me laten want echt een feestje was het niet”, zegt Ingrid. “Hadden we net corona een beetje achter ons gelaten, kregen we nieuwe uitdagingen. Door een brand bij onze Chinese leverancier van toners, werden die schaars. Datzelfde gold voor papier. Fabrieken sloten of werden omgebouwd tot kartonfabriek. Laten we het maar even niet hebben over de prijsstijging van energie.”

Geen leuke boodschap

Alle prijsstijgingen worden doorgevoerd in de prijzen van de producten. “Dat doen wij niet graag maar het móet. Aan onze zakelijke klanten kunnen we dat vrij eenvoudig uitleggen omdat ze met hetzelfde probleem kampen. Maar aan particulieren en verenigingen is het lastiger uit te leggen. Uiteindelijk lukt dat wel maar leuk is de boodschap niet die je moet brengen.”

Positief

Er was ook heel veel positief aan het voorbije jaar. “We worden elke dag blij van ons werk en zijn dankbaar voor alle klanten die we mogen helpen met hun drukwerk. Het zijn de succesvolle opdrachten die ons elke dag weer de energie geven om door te gaan en telkens een stapje meer te zetten. Dat is meteen het bruggetje naar 2023, waar we hopen dat we veel mooie projecten voor onze klanten mogen doen.”

Nieuwe printer

Afgelopen jaar is geïnvesteerd in een betere printer. “Dat geeft ons nog meer mogelijkheden om mooie producten te maken voor onze klanten. We kunnen sneller leveren, langere prints maken en betere kwaliteit leveren. Er komt steeds meer vraag naar dus deze printer draait veel. Precies de reden waarom we ‘m gekocht hebben.”

Positief het nieuwe jaar in

“We houden het vertrouwen, vinden onze voldoening in de samenwerking met onze klanten in de regio. We blijven in 2023 met hen meedenken om samen tot een mooi en goed product te komen. In die zin gaat er komend jaar niets veranderen. We zijn blij met onze trouwe klanten, heten nieuwe klanten graag welkom en hebben er zin in om nieuwe projecten aan te gaan. Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar.”