We staan altijd klaar voor onze klanten, zo ook als zij vragen hebben. We hebben al veel vragen voorbij horen komen en we snappen dat dingen soms niet duidelijk zijn. Daarom nemen we je graag mee in de meest gestelde vragen in ons postkantoor.

Ik was thuis, maar het pakketje werd toch hierheen gebracht?

Dit is de vraag die wij het vaakst te horen krijgen. Het is begrijpelijk, want het is vervelend wanneer je wel thuis was op het moment van bezorging, maar je pakket toch naar een postkantoor wordt gebracht. Helaas kunnen wij hier niks aan doen en hebben we hier geen controle over. Het enige wat je kunt doen is contact opnemen met PostNL om te achterhalen waarom je pakket niet kon worden bezorgd. Een handige tip is om de PostNL app te downloaden, daarmee kun je al je zendingen volgen en kun je zelfs kiezen waar je pakket naartoe moet worden gestuurd als je niet thuis bent.

Wanneer wordt het pakketje bezorgd?

Wat veel mensen niet weten is dat de bezorgdatum gewoon op het bonnetje staat dat je ontvangt bij het afgeven van je pakket. Dit bonnetje is jouw bewijs van afgifte. Het is belangrijk dat je dit bonnetje bewaard. Wanneer er iets mis is gegaan met jouw verzending, kun je dit bonnetje tonen als bewijs. Daarnaast kun je de geschatte levering van het pakket ook terugvinden in de PostNL app.

Mijn pakket is breekbaar, heb je daar tape voor?

Hoewel we geen speciale tape hebben voor breekbare items, raden we altijd aan om duidelijk op het pakket te vermelden dat het breekbaar is. Je kunt dit het beste doen door dit erop te schrijven of een sticker te gebruiken met de vermelding “Breekbaar”. Een andere optie is om er een glaasje op te tekenen, maar dit kan soms niet duidelijk genoeg zijn voor de bezorgers. Door te vermelden dat het gaat om een breekbaar pakket kunnen onze medewerkers en de bezorgers er extra voorzichtig mee omgaan. Mocht je vaak breekbare pakketten versturen, dan is het altijd handig om zelf een rol tape aan te schaffen.

Kan ik hier ook internationale pakketten versturen?

Zeker weten! We bieden een scala aan verzendopties, inclusief internationale verzendingen. Onze medewerkers kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste verzendmethode en het invullen van de benodigde douaneformulieren.

Wat moet ik doen als mijn pakket zoekraakt?

Als je pakket zoekraakt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met PostNL op te nemen. Zij kunnen een onderzoek starten en proberen te achterhalen waar je pakket zich bevindt. Het is wel belangrijk dat je jouw verzendbewijs en eventuele trackinginformatie bij de hand hebt.

Kan ik hier ook postzegels kopen?

Absoluut! We hebben een ruime voorraad aan postzegels voor zowel binnenlandse als internationale zendingen. Welke en hoeveel postzegels je op de post plakt, hangt af van het gewicht en de bestemming van je zending. Het is alleen niet altijd meer nodig om postzegels te gebruiken, je kunt ook kiezen voor een postzegelcode. Dit is een code die je zelf schrijft op de plek waar je normaal de postzegel plakt. Deze kun je online kopen, waardoor je de standaard postzegel dus niet meer nodig hebt. Onze medewerkers kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste zegels voor je verzending.

Heb je nog tips voor het verzenden van pakketten?

Een belangrijke tip die we willen benadrukken, is om altijd de afzender op je pakket te vermelden. Dit helpt ons niet alleen bij het retourneren van pakketten in het geval van problemen, maar zorgt er ook voor dat je pakket snel en efficiënt kan worden bezorgd. Vergeet dus niet om duidelijk je naam en adres op het pakket te vermelden.

We hopen dat al je vragen nu zijn beantwoord. Mocht je toch nog iets willen weten, dan helpen we je natuurlijk graag verder. Kom gerust even bij ons langs in het postkantoor.