Hoera! Je bent in verwachting! Natuurlijk kan een hip geboortekaartje niet ontbreken wanneer de kleine ter wereld komt. Vergis je niet, de keuze is reuze! Welke kleuren en materialen moeten er worden gebruikt voor jouw geboortekaartje? In welk formaat laat je het kaartje bedrukken? Is het van goede kwaliteit? In dit blog geven wij tips zodat ook jij straks kan genieten van het perfecte geboortekaartje!

Begin op tijd

Op het allerlaatste moment nog een geboortekaartje uitzoeken werkt vaak niet in je voordeel. Ga op tijd aan de slag met het geboortekaartje. Welke kleuren zou je graag terug zien? Komt er een afbeelding op het kaartje of houd je het bij tekst? Welk lettertype spreekt jou het meeste aan? Zet dit alvast op een rijtje. Zo voorkom je een hoop stress.

Haal boeken bij de drukkerij

Internet is niet het enige middel dat jou kan helpen bij het vinden van inspiratie voor het perfecte geboortekaartje. Ook een drukkerij kan je hierbij helpen. Kom bijvoorbeeld eens langs bij ons en vraag naar boeken boordevol ideeën en voorbeelden. Met deze inspiratie krijg je sneller een goed beeld van hoe jouw kaartje eruit moet gaan zien.

Eigen ontwerp

Natuurlijk ben jij degene die bepaalt hoe het geboortekaartje eruit komt te zien. Heb je zelf ideeën over hoe het eruit moet gaan zien? Ga aan de slag met je eigen ontwerp! Als daar niet helemaal aan uit komt, dan helpen we je graag. Zo weet je zeker dat je altijd een uniek kaartje hebt. Een moodboard maken kan ook helpen met het in beeld brengen van het perfecte kaartje, dit kan bijvoorbeeld via Pinterest.

Modelkaartje

Wanneer je een geboortekaart hebt gevonden die helemaal naar je zin is, kan het handig zijn om een proefdrukje te laten maken. Bij een eigen ontwerp maken we vaak een paar proefdrukje op verschillende papier soorten. Soms ziet een kleur op een beeldscherm er anders uit dan wanneer je het in eigen handen hebt. Het zou zonde zijn om de geboortekaartjes te laten drukken om er vervolgens achter te komen dat het niet de kleur of kwaliteit was die je verwachtte!

Envelopjes

Zodra je de proefdrukjes bij ons ophaalt, krijg je bij ons de envelopjes al mee. We hebben altijd witte en crème envelopjes op voorraad. Wil je graag een gekleurd of Kraft envelopje? Dat kan ook. Zo kun je tijdens je zwangerschap de envelopjes allemaal voorzien van adressen. Dan weet je zeker dat je jouw geboortekaartje op tijd kan versturen. Daarbij kun je beter teveel dan te weinig geboortekaartjes bestellen, dan zit je altijd goed!

Heb jij hulp nodig bij het ontwerpen? Of heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!